söndag 21 november 2010

Linas kladdkaka med dajm

Den här goda kladdkakan bjöd min kombo Lina på, på vår inflyttningsfest förra lördagen. Den var så god att vissa gäster till och med utnämnde den till den godaste kladdkakan de någonsin smakat. Inte illa! Ett sånt recept kan hon ju bara inte få hålla för sig själv, så håll tillgodo.


300 g smör
7 1/2 dl strösocker
6 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk salt
400 g Marabou mjölkchoklad med Dajm

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker, och salt. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Hacka chokladen och täck smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 175 grader. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten så ha lite koll. Bättre att den är lite för kladdig, eftersom den stelnar något när de svalnar. Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.

Tips! Är även väldigt gott att strö över Marabou chokladkaka med mintkrokant eller med nonstop, hälsar Lina.


Förutom kladdkakan bjöds det även på Morotsmuffins med limefrosting, Rosa kant, Långpannebullar, Kolasnittar, Kakbollar, Glufskakor, Havremums och Blondies med hallon. Mums!

4 kommentarer:

  1. Åh vad otroligt gott det ser ut! Detta recept måste jag utan tvekan pröva (:

    SvaraRadera
  2. mest blir ja imponerad över att det står en KITCHEN AID på bänken! VEMS E DEN!!!! EMMAAA???

    SvaraRadera
  3. Det är Therese som rår om den. Visst är den fin?! En dag... En dag, då ska jag minsann ha en alldeles egen kitchen aid som står och glänser i mitt kök! ;)

    SvaraRadera
  4. mmmm det e du värd!!! En alldeles rooosaaaaaa...eller nått!

    SvaraRadera