tisdag 9 november 2010

Önskan!

I min brevlåda hittade jag häromdagen ett tjockt kuvert med en tub O'hoj Tutti Frutti strössel och en lapp med följande text.
Hej Emma! Jag är ett stort fan av din blogg och undrar därför om du skulle vilja göra PR för detta strössel? Det är en riktigt bra produkt som sätter färg på även de färglösa bakverken. Tack på förhand. 

Tror bestämt att det är min PR-vän som busar lite med mig men jag är inte den som gör en trogen bloggläsare besviken, så här kommer festliga amerikanska Pop tarts med tuttifrutti strösslet på.


Till 10 kakor
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 msk vatten
1 dl chokladmarmelad eller sylt (jag gjorde hälften av varje)

Glasyr
2 dl florsocker
3 tsk vatten
Ev. karamellfärg
O'hoj Tutti Frutti strössel till garnering

Blanda smör, vetemjöl och salt med visp/nyp ihop. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet en timme.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper tills de är ca 3 mm tjocka. Det luriga är att få det till en jämn rektangel, så man får pussla lite med hörnen. Ta av det översta pappret och skär till ca 5x8 cm stora bitar. Lägg hälften av bitarna på en bakplåtsppappersklädd plåt. Klick ut ca 1 tsk med sylt i en sträng i mitten av varje rektangel. Lägg resten av degrektanglarna ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel. Gör det noggrant, jag fuskade lite och då rann sylten ut på vissa. Grädda kakorna på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till glasyren. När kakorna kallnat häller du över glasyren och dekorerar med strösslet!


Grunden till Pop tarts receptet hittade jag i systrarna Eisenmans bok "Sommarens söta". Och chokladmarmeladreceptet är från Söta saker. Strösslet från O'hoj var gott, så det rekommenderar jag!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad roligt att du gillade chokladsnittarna!!
    Å vilken fin blogg du har här!! Full med godsaker:-)
    Chokladmarmeladen låter spännande. Tror mina barn gillat den!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för att du kollade det där med adventskalender klädnyporna! Jag hittar nog på nåt iaf :) Tack för en inspirerande blogg också!

    SvaraRadera
  3. åh vad goda dom ser ut :D Här måste det provbakas, helt klart

    SvaraRadera
  4. Å vad roligt! kul "utmaning" från kompisen!

    glöm inte skicka till o´hoj eller vad dom nu heter! För det blev ju ändå lite PR för dom ändå!

    stor KRAM

    SvaraRadera