lördag 16 oktober 2010

Boktips med lingon och kola

Måste tipsa er om Husmorsornas (Emma Hamberg och Anette Rosvall) nya receptbok som jag köpte häromdagen. "Kärleks mums - 101 söta favoriter" heter den och är fylld till bredden med godsaker. Med kapitel som Trött men sugen, Fjärilar i magen, Tårtbonanza, Tantgott och Julgottigott är boken, som författarna själva säger, "en ren och skär hyllning till livets extra allt." Massor av gott, inspirerande små texter och ljuvliga bilder, med andra ord en bok helt i min smak!


Gårdagens fredagsgott blev en annorlunda sötsak som jag hittade i boken. Måste säga att lingon och kola passar oväntat bra ihop!


Muscovadolingon - till ca 2 personer

1 dl grädde
1 dl ljust muscovadosocker
2-3 dl frysta lingon

Koka grädde och socker en stund tills det tjocknar. Häll såsen över de frysta lingonen. Njut med detsamma!

2 kommentarer:

  1. oken har jag önskat mig och jag hoppas verkligen att jag får den. den verkar så härligt! Kram

    SvaraRadera
  2. Har både sett och läst om den boken. Den verkar härlig. :-) Lingon och kola har jag aldrig ätit men det låter väldigt gott.

    SvaraRadera