fredag 29 oktober 2010

Stekpannebröd

Om du, som de flesta av oss, inte har tillgång till en vedugn så att du kan baka och avnjuta hembakt tunnbröd när du vill, misströsta inte! Det finns en genväg. Stekpannebröd går snabbt och lätt att göra, och smakar minst lika gott!


Till 6 bröd
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/4 paket jäst
1 tsk socker
2 tsk salt
5 1/2 dl rågsikt

Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela i 6 bitar och kavla ut till runda kakor på ca 20 cm i diameter. Kavla gärna med kruskavel om du har. Stek bröden ca 2-3 minuter på varje sida i en torr stekpanna. Torka ur stekpannan mellan varje bröd.

Tips! Om du vill kan du även smaksätta degen med 2 tsk brödkrydda.

1 kommentar:

  1. O!! så gott det ser ut blir riktigt sugen på att baka.
    Kram Mamma

    SvaraRadera