söndag 24 oktober 2010

Pannacotta med rårörda jordgubbar

Idag har min storebror och hans familj varit här och ätit söndagslunch. Mysigt! Vi avslutade förstås med en smaskig efterätt. Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott!


4 portioner
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Frysta eller färska jodgubbar
Strösocker efter behag

Blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Ta av från plattan och häll upp i glas eller portionsformar. Plasta och ställ svalt för att stelna. Under tiden mosar du lagom många jordgubbar med lagom mycket socker. Lägg på jordgubbsmoset på pannacottan precis innan servering.

1 kommentar:

  1. Smart med gelésocker! Det skall definitivt prövas! Tycker det är gott att byta ut en del av grädden och tillsätta turkisk yoghurt när den svalnat lite istället för en lite mer syrlig smak..

    SvaraRadera