fredag 1 oktober 2010

Kladdiga kolamuffins

Bakade världens godaste kladdkakemuffins idag med center i. De var så goda att jag inte ens hann ta någon bild innan alla var uppätna. Men receptet ska ni såklart få!

18 mini eller 9 vanliga
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl flytande margarin
ca 18 st center (chokladbit med kolafyllning)

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Om du har sådana formar som jag så kan du smörja dem med lite flytande margarin och sen sikta över kakao, så släpper de lättare och du får extra mycket chokladsmak. Fyll ca 2/3 av formen med smet och tryck ner 1-2 center. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. De ska ha fått en fin yta men fortfarande vara riktigt kladdiga inuti. Låt svalna och njut!

2 kommentarer:

  1. Kan man kalla det där att vara en
    Kreativ Fotograf.

    Skulle gärna ha velat smaka!

    MVH FotoVenzel

    SvaraRadera
  2. wow de verkar supersmaskiga!!! ska präva i mina nya papp-muffinsformar! Tack! Annika

    SvaraRadera