torsdag 7 oktober 2010

Chocolate crunchies

Snubblade över detta spännande recept på Jnytt.se, som bara inte kunde lämnas obakat. Resultatet påminner lite om chokladbollar med chokladglasyr. Helt enkelt en väldigt mastig, men god kaka!


2 dl socker
225 g smör
3 1/2 dl havregryn/fiberhavregryn
3 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl cocos
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk sirap

Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk kakao
3 msk vatten
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop smör och socker med elvisp, tills det är ordentligt blandat och luftigt. Blanda ner resten av ingredienserna. Använd gärna degkokarna på elvispen, så går det lättare. Blir en ganska torr smet. Smörj en form (ca 15x25 cm) och tryck ut smeten. Grädda i mitten av ugnen på 190 grader ca 15-20 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Bre på glasyren på kakan medans den är varm och låt kallna helt innan du skär i lagom stora bitar.

4 kommentarer:

  1. Va gott. Detta ska jag baka ihelg =)

    SvaraRadera
  2. herregud så gott det där måste jag prova!

    SvaraRadera
  3. Dessa låter ju fantastiskt goda! Vilken fin blogg du har, jag tar och länkar till dig och tittar snart in igen =)
    //Emma

    SvaraRadera