fredag 22 oktober 2010

Källarfynd och ledsamheter

Gårdagens resa gick förträffligt bra, så nu är jag i tryggt förvar hemma hos mor och far.

Begav mig igårkväll ner i källarförrådet för att leta efter en lergryta, men när jag öppnade min brudkista hittade jag istället en liten dum mus som knaprat i sig, byggt bo och dött i min studentmössa. Och till råga på allt smaskat på alla fina dukar som mormor virkat till mig. Inte alls snällt! Och någon lergryta hittade jag inte heller.

Men till min stora glädje gjorde jag i alla fall några andra fina fynd i gömmorna:


En orange konfektyrburk med glaslock...


... söta porslinsfat...


... små små glas på fot...


... ryska dockor som pappa köpte till mig i St Petersburg på åttiotalet...


... och en blå plåtkista!

4 kommentarer:

 1. Osis med musen :( Men, många andra fina fynd fanns kvar! Missa inte second hand :) Mamma berättade att det visst är halva priset på Westmans Antik Loppis nere i hamnen, på allt! Skynda fynda! Hälsa Ö-vik! Sofie

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen Sofie! Det ska jag absolut försöka hinna med. :) Kram!

  SvaraRadera
 3. All Helgona Helgen säljer de visst allt för 1 kr!!! Men, gissar att du redan åkt då :) Sofie

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! HAr bloggat om dagens fynd nu. :)

  SvaraRadera