torsdag 2 december 2010

Kakbollar med mint

Hälsade på mina fina kollegor på min gamla arbetsplats igår. Med mig hade jag söta små kakbollar med mintsmak som blev väldigt uppskattade! 
Till ungefär 20 st
1 paket Ballerina Mintchoklad
2-3 msk philadelphia ost
100 g mörk choklad
Strössel (mitt är Vinterströssel från Dr.Oetker)
Formar (hittade dessa i lämplig storlek på Lagerhaus)

Mixa kakorna i matberedaren tills det bara är smulor kvar. Blanda i färskosten, lite i taget, tills du har en massa som är varken för hård eller för lös. Rulla små bollar och ställ in i kylen ett par timmar. Smält chokladen i micron eller vattenbad. Doppa eller pensla bollarna med chokladen. Låt stelna och njut! Om det blir några över så förvaras de kallt eller i frysen.


Du kan förstås byta ut kexen mot en annan sort med fyllning. Jag har förutom dessa testat Ballerina kladdkaka vanilj, Smultronkex och Vaniljkex tillsammans med lingon. Kladdkaka vanilj är en klar favorit!

1 kommentar: