25 gram jäst
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 dl fiberhavregryn
4 1/2 dl vetemjöl
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, honung, salt och havregryn. Blanda i mjöl och arbeta ihop ordentligt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, tar ungefär 30 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop degen. Forma till ett runt bröd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda ca 20 minuter på 225 grader. Låt svalna utan bakduk.
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, honung, salt och havregryn. Blanda i mjöl och arbeta ihop ordentligt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, tar ungefär 30 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop degen. Forma till ett runt bröd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda ca 20 minuter på 225 grader. Låt svalna utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar