Fick bli förevigat med mobilkameran den här gången. Hoppas ni ser hur gott det är ändå!
Mjuk mjölkchokladkola
50 g smör
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
100 gram hackad mjölkchoklad (eller någon annan choklad du gillar, tex Mörk choklad med chili.)
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock ca 20-30 minuter och rör om då och då. Kolan är klar när smeten klarar kulprovet (häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård). Ta grytan från värmen och vänta tills den slutat bubbla. Blanda ner den hackade chokladen och rör tills den har smält. Häll upp smeten i en liten form klädd med smörpapper Låt den kallna och skär i bitar. Förvaras kallt.
Pepparkakskakbollar
Följ receptet på Kakbollar med mint, men byt ut kexen mot Ballerina pepparkaka. Jag doppade mina i vit choklad blandad med några bitar mjölkchoklad.
Roligt att kika in till dig och se allt fint och pyssligt som du gör. Kolan såg verkligen frestande ut!
SvaraRaderaOh vad är det för häftiga snöflingor på bollarna? Finns de att köpa?
SvaraRaderaDet är Dr.Oetkers Vinterströssel med fyra sorters fina strössel (tex strösslet på dessa http://emmashusbestyr.blogspot.com/2010/12/kakbollar-med-mint.html var). Köpte det på Ica Maxi, så det finns nog i de flesta välsorterade mataffärer. Lycka till!
SvaraRaderaSå mycket gott julgodis!
SvaraRaderaJag har också hunnit baka massa julgodis,
blandannat aftereight-kola, pepparkaksbollar kanel-kola och valnötskola:
http://pernillawahlgren.se/taggar/julrecept
Fortsatt trevlig Lördag
Oh det skulle inte sitta fel nu!
SvaraRadera