torsdag 16 december 2010

Tävling!

Jag gillar loppissaker. Speciellt när man lyckas tänka lite utanför boxen, och med bara några små ändringar, lyckas hitta på nåt alldeles nytt användningsområde! Stockholms stadsmission har ju ett gäng second hand butiker, och en hel del av de möbler och textilier som inte går att sälja där, gör de om till nya och frächa produkter inom deras eget märke Remake. Nu har jag har fått en av deras Remakekassar hemskickad för att kunna lotta ut till er. Allt du behöver göra  är att lämna en kommentar med ditt bästa remake-tips här nedanför! Har du gjort om något gammalt till något nytt, eller gett något en ny funktion? Eller har du en idé som ligger och väntar? Tipsa senast på fredag 23.59 så är du med i utlottningen! Nu är tävlingen avslutad! Lovisa på itsallvintage kan se fram emot ett paket på posten!


Du kan läsa mer om projektet och tankarna bakom remakekassen här.


För att skänka en gåva (50 kr) direkt till Stadsmissionens arbete för hemlösa så kan du SMSa HEM till 72900. Och om du har vägarna förbi Stockholm så kan du passa på att besöka Arkitektmuséets peppakakshusutställning, där möbler från Remake ingår som scenografi. Utställningen pågår till och med 9 januari och sedan kommer möblerna att finnas till försäljning i Stockholms stadsmissions butiker.

4 kommentarer:

 1. Remake är vad jag är helt inne på just nu. Jag ser saker överallt som jag ser hur jag skulle kunna ändra till min smak. Men för tillfället är jag inne i en syperiod så det är gamla kläder som lockar mest. Ska precis börja med att sy ett par byxor till sonen av en stickad tröja som jag älskar men som gått sönder och så har jag en tunn fleecefilt i en perfekt grön som jag också ska sy ett par byxor till honom av. Dumt att det slängs eller bara ligger och skräpar på en hylla. Så det är mitt tips. Använd era gamla kläder och sy en scarf, ett par byxor till ett barn eller varför inte en fin klänning till dottern. krams

  SvaraRadera
 2. halloj.'
  jag syr lapptäcken av gamla mjuka lakan.
  jag använder konservburkar till att ha vatten i då ungen målar, eller att plantera hyacinter i.
  jag har sytt ihop trasmattor som gått sönder, för att på så vis få en hel med olika mönster. härligt!

  /Lovisa

  SvaraRadera
 3. Jag sprayar gamla saker med vit sprayfärg, har tex sprayat en gammal klocka och den blev superfin!

  SvaraRadera
 4. va roligt!! = ) jag ser fram emot att pulsa ut i snön till brevlådan och få annat än räkningar. = )

  kram Lovisa

  SvaraRadera