torsdag 9 december 2010

Tävlingsdags!

Vet ni vad? Jag har fått möjlighet att lotta ut ett ex av kokboken Miss Dahl's Voluptuous Delights. Kvinnan bakom boken är Sophie Dahl (kanske mest känd som modell för H&M och YSL) som just nu är aktuell med matprogrammet Delicious Miss Dahl som som går på Discovery Networks nya underhållningskanal TLC. Boken är fylld med goda recept, personliga texter och fina bilder, precis som en kokbok ska vara, så passa på att vinna en bra julklapp till en vän eller en tidig julklapp till dig själv!


För att vara med och tävla så lämnar du en kommentar och berättar om ditt favoritjulrecept (länka gärna om du har receptet i din blogg), då har du 1 lott. För ytterligare 1 lott tipsar du om tävlingen på din blogg eller på Facebook. Om du dessutom gillar det här inlägget på Bloglovin (klicka på hjärtat här nedanför) så får du ytterligare 1 lott! Du kan alltså välja helt om du vill delta med en, två eller tre lotter, meddela bara i kommentaren hur många lotter du gjort dig förtjänt av. Du har möjlighet att vara med tills på söndag kl 23.59. Vem som vunnit meddelar jag här på bloggen på måndag, så håll utkik då! Nu är tävlingen avslutad!

15 kommentarer:

 1. Åh, jag har sneglat på den här boken och tycker att den ser så fin ut!

  Jag vill jättegärna vara med och tävla. Länkar till tävligen på min blogg och om ni vill se mitt favoritjulrecept (jodå efterrätter och sötsaker är också mat ;-) ) kan ni klicka på länkarna nedan.

  Saffransskorpor:
  http://minafinastesaker.blogspot.com/2010/12/skandinavisk-jul.html

  Kola och praliner:
  http://minafinastesaker.blogspot.com/2010/10/vinterns-sota.html

  Stor kram och tack för en inspirerande blogg!
  Marie

  SvaraRadera
 2. Recept på saffransbullar.

  1. Bjud in dina vänner.
  2. Emma tar med sig saffransbullar.
  3. Klart!

  SvaraRadera
 3. jag är defintivt med, ska bara fixa upp ett bra recept på bloggen!

  jag kände knappt igen Sophie jösses vad hon är smal, hon var plus size modell för länge sen om du minns+

  tack för din fina kommentar på bloggen, jag är jättenöjd med webbsidan!

  kram Angela

  SvaraRadera
 4. Kul!
  En klassiker som går snabbt att fixa och alltid är uppskattad såväl bland barn som vuxna är ju Rischoklad!
  Smält blockchoklad i vattenbad och blanda sen med puffatris (typ vårgårdaris). Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna. Perfekt som snacks till både glöggen och kaffet!
  Sen har jag tipsat på facebook också ;)

  Emma din blogg är så mysig!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad mysigt med tävling. Dock har jag inget receptbidrag just för tillfället, utan ville mest säga att jag har gjort din polkatryfflar (åhhhhh så goda!!), har även skrivit om dem och länkat tillbaka till dig, på bloggen min. Hoppas att det går för sig!

  SvaraRadera
 6. Smält 250 gram odense nougat, 150 gram blockchoklad och ha i mandelspån. Ha ut i en form och låt stelna i frysen. Enkelt och gott. Om du inte tål mandel så kan du ju alltid använda din fantasi och ha i något annat... låt mig få veta i så fall;)

  SvaraRadera
 7. Kokböcker kan man aldrig få för många av! Och inte tryfflar med kryddig lingonsmak heller. Självklart vill jag vara med och tävla.
  http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2010/12/tryfflar-med-kryddig-lingonsmak.html

  SvaraRadera
 8. Klart att jag också vill vara med i lotteriet.
  Här kommer mitt snabba tips på saffransmuffins som jag återkommer till att göra år efter år. Jag brukar ha äppelbitar i mina.
  Recept hittas på denna sida:

  Saffransmuffins | DagensMuffin
  http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=195

  Syrran

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Den där boken vill jag verkligen ha! Håller tummarna... :)

  SvaraRadera
 10. Hej igen!
  Åh, jag läste visst lite väl snabbt... :) Tipsar på detta goda fudgerecept, så himla goda, smälter i munnen!
  http://kajsalind.blogg.se/2010/november/fudge.html#comment

  Gillar på bloglovin också!

  NU håller jag tummarna... ;)

  SvaraRadera
 11. Mitt favoritjulrecept är nog något så flott som Paradisets chokomuffins med marianne. Grundreceptet hittar du här http://blandblommorochrutor.blogg.se/2009/january/som-en-chokladsmet.html#comment
  men förra julen blandade jag in lite krossade mariannegodisar i chokladsmeten som ska läggas i mitten av hålet och det blev ljuuuvligt. Att de dessutom SKA ätas frysta gör ju julen bara ännu enklare. Bara att ta fram när som och njuta av julfriden. =) Jag är med och tävlar med två lotter. Tipsar här i kommentarsfältet och gilla via bloglovin. Trevlig tredje advent!

  SvaraRadera
 12. Åhå klart jag vill vara med och tävla om den fina boken! Bemlor är kanske det godaste jag vet!

  http://garderobstankar.blogspot.com/2010/04/mer-bemlor-till-folket.html

  Krambanan!

  SvaraRadera
 13. Jag vill tävla! Mitt enkla favorit julrecept kommer här:

  Mandelmassa i saffransbröd

  150 gr smör
  5 dl mjölk
  1 pkt jäst för söta degar
  2 dl socker
  1 ägg
  ½ tsk salt
  11 dl mjöl
  2 pkt saffran

  *Fyllning:
  100 g smör
  150 g mandelmassa
  1 dl socker

  Förbered fyllningen först.

  Sen:
  Smält smöret och häll i mjölken och värm upp tills det blir fingervarmt.
  Smula jästen i skål eller beredare, blanda ner saffran och häll sedan idegspadet så jästen löser sig.

  Blanda sedan ner salt, socker och mjöl.Degen kommer bli väldigt lös och det ska den vara!

  Smöra en långpanna och häll i degen.Bred ut degen så jämnt som möjligt (kan vara vanskligt!)

  Skeda sedan ner mandelfyllningen, använd två teskedar och tryck ner fyllningen i degen jämnt.

  Jäs 30 minuter under duk. Pensla med ägg och strö över mandelspån/flarn. Baka i mitten av ugnen, 225 grader i 15 minuter.

  MUMS!

  Jag har två lotter en från denna kommentar och en från bloglovin :)

  SvaraRadera
 14. Jag vill också vara med och tävla! Jag länkade till tävlingen på min Facebook så med receptet nedan får jag två lotter då om jag förstått det rätt :)

  Här kommer ett recept på Marknadsnougat, livsfarligt gott och smakar som nougat man köper på marknad - därav namnet :P

  Blanda i en gryta:
  125 g smör
  5 3/4 dl strösocker
  1 3/4 dl vatten

  Låt koka ihop i några minuter.

  Sikta ihop:
  6½ dl vetemjöl
  4 dl florsocker
  1 dl kakao

  Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något (den stelnar väldigt fort) så skär i kuber. Förvara svalt.

  SvaraRadera
 15. Klart att jag vill vara med och tävla!!
  Mitt bästa julrecept är ett på skurna mandelpepparkakor som jag provade för första gången i år. Receptet hittar du via det här blogginlägget: http://mintekopp.blogspot.com/2010/11/forsta-pepparkaksbaket.html

  SvaraRadera